Marec 2013

5. marec: okrogla miza o vlogi mita v ZFF literaturi z dr. Jakobom J. Kendo v Konzorciju. Festival Fabula sicer traja do 9. marca.

12. marec: delavnica za vrtičkarje in šolarje, ob 12.30 in spet ob 17.00 na Kulturnem bazarju v drugem preddverju Cankarjevega doma:

Kakšno delo bi naredili, če bi lahko razstavljali v vesolju? Pridružite se nam na vesoljsko-umetniški delavnici, na kateri bomo izdelali umetniške satelite – UMBOT. Vsak satelit bo imel svoj znak, svoje ime, sporočilo in svojo risbico, ki jih bo lahko poslal v globine vesolja. Delavnice se navezujejo na biomehatronični projektil Noordung, umetniški projekt, ki je del stalne postavitve Muzeja sodobne umetnosti Metelkova.

12. in 13. marca: nova delavnica skupinskega pisanja z nepredvidljivimi, a vedno zanimivimi in humorističnimi rezultati – Svetovi drugih v KOŽ (organizatorka Tea Hvala o dolgoletnem projektu). Rezultati? Naj citiramo: “Ni blo znanstveno, je pa blo fantastično! Zgodbe z delavnice so na spletu.”

22.–24. marec: Istrakon (FB).

25.–29. marec: Dnevi Robotike 2013 na Fakulteti za elektrotehniko.

26. marca: ob 11.00 spletni klepet s striparjem Tomažem Lavričem, ob 21.00 na TVS 1 pa še premiera dokumentarca Državljan Diareja ali Kdo je Tomaž Lavrič.

Res bi bilo fino: Skupaj do ponatisa slovenskega prevoda Štoparskega vodnika po galaksiji.

Pri International Speculative Fiction, ki se osredotoča na ne-angloameriške avtorje, so objavili prvo letno antologijo (brezplačen prenos)!

“Samo reaktivni pogon mi zavidate.” (Tom Gauld tedensko prispeva ilustracije za The Guardian).